Minereul de uraniu continut in cele opt tevi furate de la punctul de lucru din Stei

Potrivit Companiei Nationale a Uraniului minereul de uraniu continut in cele opt tevi furate de la punctul de lucru din Stei, este de joasa activitate si prezinta risc de impact radiologic nesemnificativ.
In ceea ce priveste potentialul de contaminare radioactiva a mediului, mai transmite CNU, acesta este „extrem de limitat avand in vedere
cantitatea redusa de minereu, cat si forma fizica in care se gaseste (roca naturala)”, cat timp se gaseste inchis in tevi.
„Chiar si in cazul in care intreaga cantitate de minereu ar ajunge in mediu prin taierea sau distrugerea tevilor de metal, impactul este redus, intrucat minereul de uraniu exploatat de Sectorul minier Baita Plai are caracteristici mineralogice si petrografice ce ii confera o mare stabilitate si nu permit migrarea uraniului in mediu”, se arata intr-un comunicat emis de CNU.

Tevi de uraniu furat
Mie mi se pare o prostie si o minciuna sa spui ca uraniul nu este periculos deloc sau foarte putin. La tv a spus ca nu exista nici un pericol…no comment.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Cititi inainte de a posta

Reproducerea oricarui material din acest blog este strict interzisa! Va rog nu injurati, sa nu faceti politica si sa respectati ceilalti membri. Nu faceti linkuri si publicitate catre alte situri care nu au nici o legatura cu studiul mineralelor, rocilor si in timp ce postati. Rasism = ban. Nu scrieti cu litere mari pentru a atrage atentia aupra dvs. Scrieti numai in limba romana. Unele surse sunt de pe wikipedia si vor fi citate, cu sursa respectiva, conform GNU Free Documentation License.
Image and video hosting by TinyPic Oraşul Băile Herculane, jud. Caraş-Severin, Statuia lui Hercules.
%d blogeri au apreciat asta: