Judetul Iasi, localitatea Aroneanu

Satul Aroneanu face parte din comuna cu acelaşi nume, situată în partea de sud-est a Câmpiei Moldovei, subdiviziunea Jijiei inferioare. Se află la 4,5 km nord-est de Iaşi, ocupând o poziţie central-estică în cuprinsul judeţului. Comuna se învecinează la nord cu Victoria, la nord-est cu Golăieşti, la sud-est cu Holboca, la vest cu Popricani, iar la sud-vest cu Iaşi. Pe lângă Aroneanu, din comună mai fac parte şi satele Dorobanţ, Rediu Aldei şi Şorogari.
Zona este însemnată şi din punct de vedere arheologic pentru că aici s-au descoperit resturi de mamifere: măsea de mamut (elephas primigenins), o specie de bou fosil (bos primigenins), coarnele unui cerb fosil (megaccros hibernicus) şi o scoică(corbicula lassyensis), care se aseamănă foarte mult cu o specie existentă în Asia şi Africa.

Localitate Aroneanu

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Cititi inainte de a posta

Reproducerea oricarui material din acest blog este strict interzisa! Va rog nu injurati, sa nu faceti politica si sa respectati ceilalti membri. Nu faceti linkuri si publicitate catre alte situri care nu au nici o legatura cu studiul mineralelor, rocilor si in timp ce postati. Rasism = ban. Nu scrieti cu litere mari pentru a atrage atentia aupra dvs. Scrieti numai in limba romana. Unele surse sunt de pe wikipedia si vor fi citate, cu sursa respectiva, conform GNU Free Documentation License.
Image and video hosting by TinyPic Oraşul Băile Herculane, jud. Caraş-Severin, Statuia lui Hercules.
%d blogeri au apreciat asta: