Judetul Vrancea, localitatea Focşani, sat Dumbraveni

Linga riul Ramna, pietre ce contin niste scoici, poate fosilizate, cred ca a fost ceva acum citeva milioane de ani. Din evenimentul zilei :

Biologii vrinceni au descoperit Urme de elefanti si balene in Muntii VranceiSpecialistii Agentiei de Protectie a Mediului Vrancea au descoperit de curind in Muntii Vrancei urmele unor elefanti care traiau in aceste tinuturi in urma cu aproximativ 65 de milioane de ani. Conform spuselor biologului Stefan Ciurascu, cel care a descoperit urmele incrustate in scoarta, pasii pachidermelor se afla pe versantul drept al pirirului Bozu (un afluent al Putnei) si dateaza din perioada miocena a erei tertiare. Alaturi de aceste urme, pe versantii din jur se mai pot vedea si urmele altor animale pierdute, pasari, pericopitate (porci) si nevertebrate, care au trait cu multi ani in urma. „Din punct de vedere stiintific, aceste ichnoglife (urme de pasi) a peste 30 de specii de animale imprimate pe stratele de gresie si marne sint foarte importante pentru ca ofera informatii valoroase cu privire la conditiile de mediu in perioada cind animalele apuse si-au lasat urmele de pasi ca dovada a trecerii prin aceste locuri.

Urme de elefanti si balene in Muntii Vrancei

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Cititi inainte de a posta

Reproducerea oricarui material din acest blog este strict interzisa! Va rog nu injurati, sa nu faceti politica si sa respectati ceilalti membri. Nu faceti linkuri si publicitate catre alte situri care nu au nici o legatura cu studiul mineralelor, rocilor si in timp ce postati. Rasism = ban. Nu scrieti cu litere mari pentru a atrage atentia aupra dvs. Scrieti numai in limba romana. Unele surse sunt de pe wikipedia si vor fi citate, cu sursa respectiva, conform GNU Free Documentation License.
Image and video hosting by TinyPic Oraşul Băile Herculane, jud. Caraş-Severin, Statuia lui Hercules.
%d blogeri au apreciat asta: