Dealul Repedea (rezervaţie geologică şi paleontologică)

Se ajunge mergind pe soseaua Bucium, lasind in stinga satul Paun. Pe dealul Repedea se afla rezervatia Repedea (47,47 hectare), lângă releul de televiziune de pe Dealul Repedea, la sud de Iasi. Linga Dealul Repedea este satul Birnova. In 1862, Profesorul ieşean Grigore Cobălcescu a decoperit in Dealul Repedea un zacamint fosilifer compus din Cyrena, Limnea, Planorbis, Cerithium, Cardium, Solen, Turbo şi Venus, din perioada geologica a Miocenului mijlociu, in urma cu în urmă cu 5-7 milioane de ani.Mai multe detalii, aici :

Rezervatia Repedea

Reclame

3 comentarii (+add yours?)

 1. Flori Sova
  Feb 23, 2011 @ 11:06:14

  Salut! Poate la primavara cand se incalzeste,sau la vara,facem o vizita impreuna la Repedea.

  Răspunde

 2. roarkes
  Ian 26, 2011 @ 21:41:50

  Salut, primul meu raspuns in primul meu blog, multumesc. In legatura cu intrebarea, nu stiu daca pot veni deocamdata la Bacau. Se pot lua fosile cu scoici, dealul din pacate sta sa cada, oamenii cam lasa murdarii pe alocuri. In ultima perioada este curat, chiar daca din pacate este considerata o zona turistica si se fac focuri cu mici, bere si alte lucruri. Ar trebui sa fie doar zona turistica. Iarna este cam frig si nu pot merge pina acolo, doar daca iau un maxi-taxi, dar zapada cam acopera totul acum, poate voi merge si eu cind e cald. Am schimbat modul de afisare a imaginilor in galerie, acum cind apesi se vor vedea in pagina blogului, nu ca pina acum.

  Răspunde

 3. Florin Sova
  Ian 25, 2011 @ 21:40:00

  Salut! Demult timp imi doresc sa ajung la Repedea…multumesc mult de tot pentru imaginile cu fosile.Se gasesc usor?Stiu ca este rezervatie naturala,dar daca ajung pe acolo o sa incerc sa iau cateva exemplare,pentru studiu.Nu stiu cand o sa ajung pe acolo,dar daca vrei poate imi trimiti tu cateva….Te rog sa imi zici daca se poate.Multumesc!

  Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Cititi inainte de a posta

Reproducerea oricarui material din acest blog este strict interzisa! Va rog nu injurati, sa nu faceti politica si sa respectati ceilalti membri. Nu faceti linkuri si publicitate catre alte situri care nu au nici o legatura cu studiul mineralelor, rocilor si in timp ce postati. Rasism = ban. Nu scrieti cu litere mari pentru a atrage atentia aupra dvs. Scrieti numai in limba romana. Unele surse sunt de pe wikipedia si vor fi citate, cu sursa respectiva, conform GNU Free Documentation License.
Image and video hosting by TinyPic Oraşul Băile Herculane, jud. Caraş-Severin, Statuia lui Hercules.
%d blogeri au apreciat asta: