Cum sa ai grija de sarea gemă (mineral halit)

Pentru a avea grija de mineralul halit (daca incepe sa devina umed), va trebui sa il acoperiti cu un fixativ, dar mai intii il uscati cu un feon la cald, la prima treapta si miscati mina tot timpul. Dupa uscare il puneti pe o hirtie si dupa aceea acoperitil cu fixativ, prima data cu un strat si apoi cu altul. Dupa uscarea primului strat (cit timp se usuca stratul, asezati o hirtie deasupra fara sa atinga mineralul pentru a nu se aseza praful intre uscari, undeva pe hol sau in balcon, fiindca fixativul poate mirosi urit). Eu am folosit un fixativ special pentru tablouri. Nu stiu daca puteti incerca orica tip de fixativ, ma refer la cel de par, dar daca cumparati un spray de la magazinele specializate pentru pictura si pe el sa scrie „acrylic fixativ” sau sa arate niste creioane, e perfect. Sau puteti sa tineti mineralul la un loc unde nu este umezeala sau acoperit cu ceva. Daca nu il puteti proteja asa, metoda cu fixativul merge, cred ca pina la urma oricum va trebui peste o vreme sa dau iara, pentru al proteja in prealabil. Mineralul care il am este din „Comorile pamintului” si e cam umezeala in apartament, bine ca am gasit modalitatea asta pe internet.

Sau puteti sa il puneti in cutia revistei cu care a venit, pe o hirtie si il asezati in cutia cu minerale a revistei ori cutia voastra.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Cititi inainte de a posta

Reproducerea oricarui material din acest blog este strict interzisa! Va rog nu injurati, sa nu faceti politica si sa respectati ceilalti membri. Nu faceti linkuri si publicitate catre alte situri care nu au nici o legatura cu studiul mineralelor, rocilor si in timp ce postati. Rasism = ban. Nu scrieti cu litere mari pentru a atrage atentia aupra dvs. Scrieti numai in limba romana. Unele surse sunt de pe wikipedia si vor fi citate, cu sursa respectiva, conform GNU Free Documentation License.
Image and video hosting by TinyPic Oraşul Băile Herculane, jud. Caraş-Severin, Statuia lui Hercules.
%d blogeri au apreciat asta: